ADO wint ruim van Telstar, vrouwen Twente openen sterk

Reacties

ADO Den Haag heeft zondag in de Vrouwen Eredivisie geen enkele moeite gehad met Telstar. Kampioen FC Twente begon het seizoen begonnen met een ruime zege. Fortuna Sittard debuteerde tegen Ajax met een stevige nederlaag.

ADO wint ruim van Telstar, vrouwen Twente openen sterk
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
4 - 0
Telstar
Telstar

ADO Den Haag had weinig moeite met Telstar. De ploeg van trainer Sjaak Polak kwam al na vijf minuten op voorsprong via Lobke Loonen. Na rust liep de thuisploeg uit via Chloe Vande Velde, Liz Rijsbergen en opnieuw Loonen.

Alkmaar
Alkmaar
0 - 5
FC Twente
FC Twente

FC Twente is prima uit de startblokken gekomen. De kampioen begon het nieuwe seizoen met een overwinning op vv Alkmaar. Fenna Kalma brak voor rust de ban namens de Tukkers, die in de tweede helft verder uitliepen. Wieke Kaptein verdubbelde de marge voordat Kalma met haar tweede goal van de avond aan alle onzekerheid een einde maakte. Marit Auee maakte de avond van FC Twente nog wat mooier, zoals Kim Smal die van Alkmaar met een eigen doelpunt verder verpestte.

Ajax
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft niet kunnen stunten bij het debuut in de Eredivisie Vrouwen. De Limburgse formatie kwam op achterstand door toedoen van Victoria Pelova. Diep in de tweede helft was het gedaan voor Fortuna Sittard. Een eigen doelpunt van Moisa van Koot bezegelde het lot en bracht Ajax de punten. Pelova en Soraya Verhoeve gaven daarna de zege extra kleur.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Excelsior
Excelsior

De Rotterdamse derby in de Eredivisie Vrouwen werd een prooi voor Feyenoord. Excelsior keerde met lege handen terug naar Kralingen. Dana Breewel zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar door goals van Maxime Bennink en Pia Rijsdijk trok Feyenoord aan het langste eind.

PSV
PSV
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.