ADO staat open voor Chinese voetballers in Den Haag

Reacties

ADO Den Haag staat open voor de komst van Chinese voetballers naar de Hofstad. Dat zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As in een interview met Voetbal International.

ADO staat open voor Chinese voetballers in Den Haag

Voor ADO's grootaandeelhouder United Vansen is dat een langgekoesterde wens. Tijdens het trainingskamp van de groen-gelen in China van afgelopen zomer trainden er al drie Chinezen mee met de selectie van Fons Groenendijk.

'Die jongens waren niet goed genoeg. Maar wij staan open voor Chinese voetballers bij ADO, dat hebben we aangegeven bij onze eigenaars en daar praten we met ze over', aldus Van As, die wel een belangrijke voorwaarde stelt: 'Het moeten wel spelers zijn die goed genoeg zijn en die wij zelf uitkiezen.'

ADO onderzoekt nu de mogelijkheden om een aantal Chinese talenten in de laatste fase van hun jeugdopleiding naar Nederland te halen, om hen klaar te stomen voor de Eredivisie. 'Na een jaartje in de Onder-19 en een jaar bij de beloften kijken we of ze klaar zijn voor het eerste', legt Van As uit.

'Het lastige is dat we zo'n jongen een stevig contract zouden moeten geven, daar moeten we een oplossing voor vinden. Maar het kan heel interessant worden, ook commercieel. Zo'n Yuning Zhang heeft bij Vitesse amper gespeeld, maar wordt wel voor miljoenen verkocht. Omdat hij een Chinees is.'

Samenvatting ADO Den Haag - Ajax
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.