ADO spaart Excelsior niet in seizoensafsluiter

ADO Den Haag heeft het seizoen afgesloten met een 4-1 zege op Excelsior. De ploeg van trainer Fons Groenendijk hield zich niet in tegen de Kralingers, hoewel beide ploegen voorafgaand aan het duel al veilig waren.

Het duel tussen ADO en Excelsior leek lange tijd een degradatiekraker op de laatste speeldag te worden. Na 23 speelronden stond ADO nog onderaan op de ranglijst. Groenendijk had de leiding twee duels daarvoor overgenomen van Zeljko Petrovic en moest ADO naar een veilige haven gidsen. Excelsior stond één plek boven ADO en had ogenschijnlijk ook nog een zwaar competitieslot voor de boeg. Beide ploegen verzekerden zich door een eindsprint echter voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting al van nog een jaar Eredivisie.

Daardoor werd de seizoensafsluiter voor Groenendijk vooral een wedstrijd tegen zijn oude club. Vorig jaar leidde hij Excelsior in zijn enige seizoen bij de club naar de veilige vijftiende plek. Het was voor ADO geen reden om de tegenstander te sparen.

In de achtste minuut opende Sheraldo Becker de score namens de thuisploeg. Hij klopte Excelsior-doelman Warner Hahn met een schot in de lange hoek. Twaalf minuten later kwam Excelsior langszij. Ryan Koolwijk legde de bal uit een vrije trap klaar voor Fredy, die op doel schoot. Zijn poging belandde via Jeffry Fortes in het net.

De 1-1 stand bleef niet lang op het scorebord staan, want vijf minuten later was ADO weer trefzeker. Een voorzet van Tyronne Ebuehi ging langs Excelsior-keeper Hahn, waardoor Mike Havenaar van dichtbij in een open doel kon koppen. De Japanse spits maakte zijn negende goal van dit seizoen. Nog voor rust maakte Nasser El Khayati er 3-1 van.

In de tweede helft breidde Wilfried Kanon de score verder uit. Na een kopbal van Danny Bakker op de lat, tekende de verdediger van dichtbij voor de eindstand van 4-1. Door de overwinning stijgt ADO nog naar de elfde plek. Excelsior eindigt als nummer twaalf van de Eredivisie.