ADO pijnigt zichzelf bij FC Groningen

ADO Den Haag ging onderuit in het Oosterpark van FC Groningen . De Hagenaars deden zichzelf vlak voor én na rust de meeste pijn.

FC Groningen won met 4-3, maar de uitslag doet vermoeden dat het duel spannend was tot het slotsignaal. Dat was het niet. Feitelijk was de wedstrijd al na vijftig minuten gespeeld toen ADO met tien man verder moest en tegen een 3-1 achterstand aankeek. Na 59 minuten was het zelfs 4-1.

Die stand was op dat moment geflatteerd, althans gekeken naar het spelbeeld. De ploeg van coach Ron Jans had het in de eerste 45 minuten zwaar te stellen met ADO, dat een flink aantal kansen kreeg en via Geert Den Ouden al na een kwartier op voorsprong was gekomen. Den Ouden kopte raak na een voorzet van Sjaak Polak.

In de zeer onderhoudende eerste helft kwam Groningen snel langszij via Glen Salmon (foto), die twee pogingen nodig had om doelman Dorus de Vries te verschalken.

2-1 voor de thuisploeg In het vervolg van die eerste helft zorgden beide clubs voor een zeer leuke en levendige partij, met kansen over en weer. Hagenaar Cedric van der Gun kreeg de meeste mogelijkheden, maar faalde. Zo kon een andere oud-Ajacied, Stefano Seedorf vlak voor rust de 2-1 binnen glijden namens FC Groningen. Tot woede van ADO-coach coach Frans Adelaar, die direct naar de tribune werd verbannen.

Net na rust was het gedaan met ADO. Doelman Dorus de Vries haalde de doorgebroken Salmon neer, waarna scheidsrechter Kevin Blom de doelman met rood van het veld stuurde en Kurt Elshot de 3-1 binnen schoot vanaf elf meter.

De slechte start van de tweede helft betekende de nekslag voor ADO, dat in de 59ste minuut ook nog met 4-1 achterkwam na een tweede treffer van Salmon. Toch kwamen de bezoekers in de slotminuten nog dichterbij via Van der Gun en Polak. Maar de handvol seconden die resteerde na de 4-3 van Polak, waren te weinig om Groningen te verontrusten.