ADO pakt al maanden geen punt op vreemde bodem

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht probeert de status van best of the rest te onderstrepen in het thuisduel met rodelantaarndrager ADO Den Haag.

ADO pakt al maanden geen punt op vreemde bodem
Speelronde: 25
Aftrap:
 zondag 5 maart, 14.30 uur
Scheidsrechter
: Serdar Gözübüyük 

• Als we alleen kijken naar het aantal punten, dan is FC Utrecht bezig aan het beste seizoen sinds 2012/13. ADO Den Haag bezet de laatste plaats, hoewel de ploeg tijdens de voorbije speelronde een punt pakte tegen FC Twente (1-1).

• ADO Den Haag heeft uiterst slechte herinneringen aan bezoekjes in Stadion Galgenwaard. De residentieclub won slechts drie van de voorgaande 29 ontmoetingen in de Eredivisie. De thuisploeg kraaide vijftien keer victorie en elf keer kwam er geen winnaar uit de strijd.

• De laatste jaren is Sébastien Haller een constante factor bij FC Utrecht. De Franse aanvaller is de enige speler die sinds de jaargang 2014/15 in elk seizoen minimaal tien Eredivisie-treffers aan liet tekenen. In totaal staat Haller op 38 goals, waarmee hij nog maar twee doelpunten nodig heeft om Stefaan Tanghe te evenaren als meest productieve buitenlander in de historie van FC Utrecht.

• Mocht FC Utrecht de huidige vierde positie vasthouden, dan heeft het qua positie het beste seizoen gedraaid sinds 1990/91. Destijds finishten de Domstedelingen eveneens als vierde. Alleen in 1980/81 deed FC Utrecht het met de derde positie nóg beter.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-2 bij ADO Den Haag.
Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-2 bij ADO Den Haag.

• Tot nu toe blokkeerde FC Utrecht 24 procent van de schoten die het dit Eredivisie-seizoen tegen kreeg. Alleen PSV blokkeerde tot en met de 24ste speelronde relatief gezien nog meer schoten, 28 procent.

• ADO Den Haag-middenvelder Danny Bakker werkte dit seizoen tien competitieduels af zonder er ook maar één te winnen. Geen enkele andere Eredivisie-speler kwam deze jaargang vaker in actie zonder te zegevieren.

• Voor het eerst sinds augustus kan ADO Den Haag twee Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen blijven. Destijds bleef de equipe uit de hoofdstad vier achtereenvolgende competitieduels zonder verliesbeurt.

• ADO Den Haag ging in zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie onderuit. Een bezoek aan Roda JC Kerkrade, op 22 oktober, leverde voor het laatst iets op: 1-1. De laatste keer dat de residentieclub vaker zonder punt(en) huiswaarts keerde, was eind jaren tachtig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.