ADO mazzelt want Heracles' winnende goal telt niet

ADO Den Haag en Heracles Almelo deelden de punten en daarover mocht de thuisploeg het meest tevreden zijn. Want de bezoekers uit Almelo hadden toch echt een winnende treffer gemaakt: 2-2.

In blessuretijd kopte Vojtech Schulmeister de bal op het doel. In het doel zelfs, want doelman Robert Zwinkels slaagde er pas achter de doellijn in de bal vast te pakken en uit zijn goal te werken. Scheidsrechter Ruud Bossen en zijn assistent oordeelden echter dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd en kenden de treffer niet toe.

Zo eindigde de wedstrijd in Den Haag in een 2-2 gelijkspel. ADO was lange tijd de betere ploeg geweest, daarbij voortgestuwd door de debuterende Danny Buijs. Tweemaal was het elftal van coach André Wetzel op voorsprong gekomen, maar even vaak maakten de bezoekers gelijk. Karim Soltani opende de score. Na een voorzet van Ahmed Ammi verkeek Emmanuel Boakye zich op de stuit, waarna Soltani uithaalde: 1-0. Geheel onverwacht schoot schoot Ricky van den Bergh in de 35ste minuut de bal in het Haagse doel met een geplaatst schot.

ADO nam opnieuw de leiding. Ditmaal via Timothy Derijck, die in de 51ste minuut van buiten de zestien heel bekeken doelman Martin Pieckenhagen klopte. Maar de thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te bouwen en dat brak ADO uiteindelijk op. Heracles kwam in de slotfase opzetten en maakte de 2-2 dankzij Boakye's poeier vanaf 25 meter

Heracles blijft elfde met 21 punten uit achttien duels, is veertiende met zestien punten.