ADO kwetsbaar in eerste kwartier, Zwolle jaagt op unicum

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Met het duel tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle wordt vrijdagavond de achttiende speelronde op gang geschoten.

ADO kwetsbaar in eerste kwartier, Zwolle jaagt op unicum
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 Eredivisie-duels ADO Den Haag:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels PEC Zwolle:11 punten

Actueel

• In drie van de laatste vijf competitieduels kwam ADO Den Haag niet tot scoren, terwijl het in de andere twee duels telkens tot drie treffers kwam.

• PEC Zwolle (33 punten) heeft nog maar twee punten minder dan in heel 2016/17 (35) en kan de eerste club sinds RKC Waalwijk (29 punten, 27 in seizoen ervoor) in 1999/00 worden die voor de winterstop het totaal uit het seizoen ervoor al overtroffen heeft.

• ADO Den Haag kreeg dit seizoen meer treffers tegen in het eerste kwartier van de wedstrijd dan elke andere Eredivisie-ploeg (tien), waaronder twee tegen PEC Zwolle in de ontmoeting eerder dit seizoen.

• Bij winst evenaart PEC Zwolle het clubrecord qua aantal uitoverwinningen in een Eredivisie-seizoen (vijf, vier keer eerder).

• Voormalig PEC Zwolle-speler Sheraldo Becker was in zijn laatste zeven thuisduels voor ADO Den Haag bij zes goals direct betrokken (één doelpunt, vijf assists).

• Mustafa Saymak (foto), die vijf van de laatste acht goals van PEC Zwolle maakte, scoorde in de Eredivisie vaker tegen ADO Den Haag dan tegen elke andere tegenstander (vier keer).

In de zeventiende speelronde ging ADO Den Haag onderuit op bezoek bij koploper PSV.

Historie

• PEC Zwolle won de laatste vijf Eredivisie-ontmoetingen met ADO Den Haag in de Eredivisie (thuis en uit); de Zwollenaren boekten meer Eredivisie-zeges op ADO dan op elk ander team (twaalf).

• In de laatste 21 onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie kwam PEC Zwolle tot scoren (thuis en uit), de laatste keer dat dit niet lukte was op 8 maart 1980 toen ADO Den Haag in eigen huis met 2-0 won.

• PEC Zwolle won nog nooit de laatste Eredivisie-wedstrijd van een kalenderjaar (G5, V15).

PEC Zwolle boog op bezoek bij Willem II een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

De laatste 5 Eredivisie-edities van ADO Den Haag - PEC Zwolle:

Seizoen:Uitslag:
2012/131-1
2013/141-1
2014/153-2
2015/160-2
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.