ADO komt horrorstart niet te boven, hattrick Vente voor Roda JC

ADO Den Haag heeft het tij nog niet kunnen keren. De ploeg van Dirk Kuijt staat na drie wedstrijden onderaan in de Keuken Kampioen Divisie met nul punten. Vrijdagavond bleek MVV Maastricht met 3-1 te sterk. Roda JC Kerkrade (0-3 bij FC Den Bosch) en FC Eindhoven (0-1 bij Helmond Sport) zetten hun perfecte start voort en gaan met negen punten aan kop.

MVV Maastricht
3 - 1
ADO Den Haag

Het geplaagde ADO kwam al binnen achttien seconden op achterstand. Koen Kostons ontving de bal in het strafschopgebied van Mart Remans en kreeg het leer vanuit een moeilijke hoek langs keeper Hugo Wentges. Na een klein kwartier was Xander Severina dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoof de bal voorlangs. Hoewel ADO daarna beter in de wedstrijd leek te komen, maakte Remans er 2-0 van. Een kopbal van Thomas Verheydt betekende de 2-1 en na de pauze zocht ADO naar de gelijkmaker. MVV had het lastig, maar Dailon Livramento maakte in twee instanties de 3-1.

Willem II
Willem II
2 - 1
Telstar
Telstar

Het gedegradeerde Willem II zocht naar de eerste overwinning van het seizoen en greep tien minuten voor de pauze de leiding. Na een vrije trap belandde de afvallende bal voor de voeten van Matthias Verreth, die van afstand vernietigend uithaalde. Na de pauze wipte Glynor Plet de bal over doelman Joshua Smits en maakte hij zijn honderdste doelpunt in het Nederlands betaald voetbal, maar Willem II trok de wedstrijd toch naar zich toe. Opnieuw werd de bal binnengeschoten na een afgeslagen vrije trap, ditmaal door Max Svensson: 2-1.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

NAC Breda had wat goed te maken na de nederlaag tegen MVV van vorige week, tegen TOP Oss was het allemaal ook niet overtuigend. Gewonnen werd er ditmaal wel: Odysseus Velanas werd uiteindelijk matchwinner door vanuit een lastige hoek de bal in één keer op doel te schieten uit een vrije trap. Oss kreeg via Justin Mathieu nog een prima kans op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

FC Den Bosch
0 - 3
Roda JC Kerkrade

Na overwinningen op FC Dordrecht en Jong Ajax leek Roda JC Kerkrade voor het eerst punten te gaan verspelen in de KKD, maar diep in de tweede helft kwam het alsnog goed. Dylan Vente miste in de eerste helft een grote kans, dit maakte hij in de tweede helft goed. De spits van de uitclub werd een kwartier voor tijd gevloerd, kreeg een strafschop mee en benutte het buitenkansje zelf. Het verzet van FC Den Bosch brak, kort daarna maakte Vente ook zijn tweede en derde van de avond. Daarmee was de voormalig spits van Feyenoord verantwoordelijk voor de eerste hattrick in het nieuwe KKD-seizoen en de eerste hattrick sinds Mohamed Ihattaren drie keer namens Jong Ajax scoorde tegen VVV-Venlo.

Helmond Sport
0 - 1
FC Eindhoven

In de eerste helft, die halverwege even werd gestaakt wegens het afsteken van vuurwerk door de thuissupporters, werd ondanks enkele kansen aan beide kanten niet gescoord. Na de pauze kreeg met name Eindhoven grote mogelijkheden. Mawouna Amevor en Naoufal Bannis hadden geen fortuin in de afronding, maar Koen Oostenbrink scoorde uit een corner. Helmond baalde daarvan, want de corner was onterecht toegekend: het was eigenlijk een achterbal.

FC Dordrecht
2 - 1
Jong FC Utrecht

Anouar El Azzouzi beleefde een bijzondere openingsfase tegen Jong FC Utrecht. De verdediger van FC Dordrecht leidde al in de tweede minuut de 0-1 van Dion Versluis in met balverlies, enkele minuten later kopte hij de 1-1 binnen uit een corner. Samuele Longo, met 48 wedstrijden in de Serie A en 42 duels in La Liga op zijn cv, besliste vervolgens kort na rust de wedstrijd met zijn eerste doelpunt ooit in Nederland.