ADO Den Haag verovert koppositie tegen tiental AZ

Het gepromoveerde ADO Den Haag is het seizoen uitstekend begonnen. De Hagenaars versloegen AZ met 3-0 en gaan met zes punten zelfs aan kop in de Eredivisie.

ADO Den Haag verovert koppositie tegen tiental AZ

Hoewel er over en weer kansen werden gecreëerd was het bij rust nog 0-0 in Den Haag. Het meest noemenswaardige feit was echter de rode kaart voor Brett Holman. De Australiër had al een gele kaart op zak en moest aan de noodrem trekken bij het afstoppen van Karim Soltani.

Tegen tien man speelde ADO het spelletje slim. Zonder extra risico te nemen, bleef de thuisclub op zoek naar openingen in de Alkmaarse defensie. Die speelwijze werd beloond met drie doelpunten.

Fabio Caracciolo forceerde de 1-0 met een individuele actie. Uit zijn voorzet tikte Richard Knopper de openingstreffer binnen. Bij de 2-0 was Knopper de aangever en vertolkte Yuri Cornelisse de rol van afmaker door de bal in de kruising te koppen. Hursut Meric bepaalde de eindstand op 3-0.

Ondanks het mannetje minder kreeg ook AZ nog kansen, maar het verzilveren ervan leverde opnieuw problemen op. De ambitieuze Alkmaarders zijn het seizoen na het verlies in Den Haag opnieuw desastreus begonnen. De teller staat na twee duels op nul punten.

Bekijk hier al onze video's