ADO Den Haag presenteert nieuwe trainersstaf én technisch hart

Reacties

ADO Den Haag heeft de komst van Aleksandar Rankovic als nieuwe hoofdtrainer officieel gemaakt. Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp worden zijn assistenten. Verder heeft ADO een Technisch Hart gevormd, waarvan Martin Jol het hoofd zal zijn.

ADO Den Haag presenteert nieuwe trainersstaf én technisch hart
© Pro Shots

Rankovic komt over van Sparta Rotterdam, waar hij de assistent van Henk Fraser was. Ter ondersteuning van de nieuwe technische staf heeft ADO Den Haag een Technisch Hart geformeerd. Martin Jol, die sinds eind december al technisch adviseur was, is het hoofd van dit orgaan.

'We hebben dit orgaan in het leven geroepen om een krachtige langetermijnvisie te realiseren op technisch vlak. Naast Jol nemen Albert van der Dussen en Aleksandar Rankovic zitting in dit technische kader', licht Mohammed Hamdi, die zelf waarnemend lid wordt van het Technisch Hart, toe.

Speerpunten
Op de website van ADO Den Haag noemt Jol meerdere speerpunten van het technische beleid voor de komende jaren. 'Naast het creëren van meer stabiliteit en continuïteit willen we meer waarde creëren, onder meer door de jeugdopleiding een prominentere rol te geven. De kloof tussen De Aftrap en het stadion moet verkleind worden. Tevens is het zaak om de clubcultuur te bewaken; de stad Den Haag moet in alle opzichten verweven zijn met de club. Het Haagse komt nu ook terug in de technische staf. Wij zijn zeer content met deze trainers, die zeer complementair zijn aan elkaar en een hecht team zullen vormen.'

De matige doorstroming van jeugdige talenten de laatste jaren bij ADO Den Haag is de club een doorn in het oog. Danny Bakker is het laatste eigen product die het eerste elftal haalde. Met het vastleggen van een aantal jeugdspelers is de laatste weken al een aanzet gegeven om de jeugd weer dichter bij het eerste elftal te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.