ADO Den Haag hoopt op Brood als opvolger van Rankovic

Reacties

ADO Den Haag ziet in Ruud Brood de opvolger van de dit weekend ontslagen Aleksandar Rankovic. In de zoektocht naar een trainer met Eredivisie-ervaring is de Haagse club opvallend genoeg terecht gekomen bij de 58-jarige oefenmeester uit Gorinchem.

ADO Den Haag hoopt op Brood als opvolger van Rankovic
© Pro Shots

Brood (58) is momenteel clubloos nadat hij op oudejaarsdag ontslagen werd bij NAC Breda. Bij die Brabantse club nam de voormalige trainer van Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade, NEC en PSV (assistent) het stokje destijds over van Mitchell van der Gaag, maar hij slaagde er niet in om degradatie te voorkomen. Na lange onderhandelingen (en nadat andere kandidaten niet haalbaar waren gebleken) mocht Brood blijven om met NAC een nieuwe start te maken en de terugkeer naar de Eredivisie vorm te geven, maar al snel bleek dat geen succes. Onder Brood won NAC wel een periodetitel, maar op en naast het veld was de chemie ver te zoeken.

Het instapmoment bij ADO Den Haag is in feite vergelijkbaar met dat bij NAC. Brood kreeg in Breda een kwalitatief zwakke selectie tot zijn beschikking die hij uiteindelijk niet voor degradatie kon behoeden. Daar stapte hij eind maart in, in Den Haag heeft hij een paar maanden meer om lijfsbehoud te realiseren. Bij ADO is het echter ook roeien met de riemen die hij heeft. Hoewel algemeen directeur Mohammed Hamdi en het hoofd van het technisch hart Martin Jol menen dat de selectie Eredivisie-waardig is, hebben de spelers dat in de eerste acht competitieduels nog niet aangetoond.

Saillant is dat Brood bij NAC met veel rumoer ontslagen werd nadat hij openlijk botste met de clubleiding. Zoals Hamdi zondag duidelijk liet blijken, moet een trainer van ADO Den Haag vooral luisteren naar Jol. Dat deed Rankovic in de ogen van de clubleiding te weinig. Of Brood wel bereid is die rol in te vullen, zal een voornaam onderwerp van gesprek zijn tijdens de onderhandelingen. Wint de ambitie weer aan de slag te gaan het van het eergevoel een eigen koers te willen varen?

Hoewel ADO Den Haag vanzelfsprekend haast wil maken met de aanstelling van een nieuwe trainer zal de keuze ook zorgvuldig moeten gebeuren. Aangenomen mag worden dat Hamdi en Jol middels gesprekken zeker willen weten dat de nieuwe technisch eindverantwoordelijke de visie en speelwijze die de clubleiding voorstaat onderschrijft om nieuwe problemen te voorkomen.

Dinsdag hervat de spelersgroep de training. Wie er dan voor de groep staat is nog onduidelijk. Met de assistenten Michele Santoni en Rick Hoogendorp, Jong ADO Den Haag-trainer Virgilio Teixeira en hoofd jeugdopleiding (en lid van het technisch hart) Albert van der Dussen zijn er intern mogelijkheden om de periode te overbruggen naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat die periode wat betreft ADO zo kort mogelijk moet zien is duidelijk. Na de interlandbreak wacht ADO Den Haag de belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Ontslag bij ADO niet verrassend: 'Het boterde niet tussen Jol en Rankovic'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.