ADO Den Haag geeft het helemaal weg; PEC moet promotiefeestje uitstellen

ADO Den Haag heeft zondag ondanks een 2-0 voorsprong verloren van Almere City: 2-3. Dat betekent dat de ploeg van Dick Advocaat opnieuw schade oploopt in de jacht op een plek in de play-offs én dat Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle nog niet honderd procent zeker is van een terugkeer naar de Eredivisie.

ADO Den Haag
2 - 3
Almere City FC

PEC won afgelopen vrijdag met 2-0 van Telstar en hoopte twee dagen later een promotiefeestje te kunnen vieren. De champagne kon ontkurkt worden als Almere City zou verliezen van ADO Den Haag. Even leek dat scenario in de maak de te zijn, toen ADO al na twaalf minuten op een 2-0 voorsprong stond. Thomas Verheydt (zie video hieronder) en Titouan Thomas bezorgden ADO een droomstart.

ADO speelde goed en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de ploeg van Advocaat. Tien minuten voor rust viel uit het niets echter de aansluitingstreffer, binnengeschoten door Kornelius Hansen. Almere City geloofde nu weer in een bevredigend resultaat en kwam kort na rust langszij. Deze keer was Hansen de aangever en schoot Hamdi Akujobi raak: 2-2.

Bij ADO waren ze zichtbaar gefrustreerd over hoe de wedstrijd zich ontwikkelde. Almere City had de regie overgenomen en kwam op voorsprong via Lance Duijvestijn, die zijn oude club pijn deed met een geplaatste schuiver in de hoek. ADO kwam deze klap niet meer te boven en behoudt daardoor zijn achterstand van zes punten op NAC Breda, dat momenteel op een play-offplek staat.

Almere City verstevigt met de knappe uitzege de derde plek in de KKD. De ploeg van Alex Pastoor heeft acht punten minder dan nummer twee Heracles Almelo en dertien punten minder dan lijstaanvoerder PEC. Voor komende vrijdag staat Almere-PEC op het programma; als PEC niet verliest in het Yanmar Stadion is het alsnog zeker van promotie naar de Eredivisie.