ADO deelt harde tik uit aan Feyenoord bij terugkeer Polak

Reacties

Het was voor ADO Den Haag op meerdere vlakken een bijzondere wedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Sjaak Polak keerde na een medische ingreep terug én prompt werden de Rotterdammers ruim verslagen. Polak bedankte voorafgaand aan de wedstrijd de voetbalwereld voor alle steunbetuigingen.

ADO deelt harde tik uit aan Feyenoord bij terugkeer Polak
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 5
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lang hoefde Polak niet te wachten op het eerste doelpunt. Nikki IJzerman maakte er na zestien minuten al 0-1 van, gevolgd door doelpunten van Jaimy Ravensbergen en Kirsten van de Westeringh. Daardoor was de ruststand al ruim: 0-3.

Jannette van Belen zorgde na een uur voetbal voor de vierde treffer en Van de Westeringh maakte drie minuten ook nog haar tweede treffer van de middag. ADO blijft ondanks de overwinning vijfde, Feyenoord is de nummer vier van de Pure Energie Vrouwen Eredivisie.

FC Twente
FC Twente
7 - 0
Alkmaar
Alkmaar

FC Twente had geen kind aan de bezoeksters uit Alkmaar. Kayleigh van Dooren opende na een kwartier de score en met een schot via de lat tekende Fenna Kalma (foto boven) voor de 2-0. Renate Jansen bepaalde de ruststand op 3-0. In de tweede helft zouden er nog vier doelpunten vallen. Kalma scoorde opnieuw met een poging van afstand en completeerde later haar hattrick. Caitlin Dijkstra kopte vervolgens twee keer raak en verzorgde zo de 6-0 en 7-0.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
Ajax
Ajax

Romée Leuchter maakte in de eerste helft het verschil. De aanvalster vond in de 21ste minuut de kruising en zette Ajax Vrouwen op 0-1. Halverwege de tweede helft maakte Stefanie van der Gragt er 0-2 van. Daar bleef het bij in Friesland. Het verschil tussen koploper FC Twente en Ajax blijft drie punten bedragen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
PSV
PSV

Melanie Bross zette PSV Vrouwen na een kwartier op het juiste spoor door de bal in de verre hoek te schilderen. PEC Zwolle stelde daar, behoudens een schot van Marushka van Olst, weinig tegenover in de eerste helft. Na een klein uur verdubbelde Bross de marge, onder toeziend oog van 2.420 toeschouwers in het MAC3PARK Stadion. Sari van Veenendaal voorkwam aan de andere kant de aansluitingstreffer.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
24
19
3
2
95-26
+69
60
2
Ajax
24
17
3
4
70-22
+48
54
3
PSV
24
13
4
7
35-29
+6
43
4
ADO Den Haag
24
11
6
7
49-32
+17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.