Adelaar nieuwe trainer van Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft in trainer Frans Adelaar een opvolger gevonden voor de naar FC Utrecht vertrokken Foeke Booy. De Kasteelclub bereikte vrijdag een akkoord over een tweejarig contract met de oefenmeester die afgelopen zondag met FC Volendam uit de Eredivisie degradeerde.

Adelaar nieuwe trainer van Sparta Rotterdam

De Rotterdammers onderhandelden eerder deze week nog met Aad de Mos maar besloten hun aandacht te verleggen naar de trainer van FC Volendam omdat ze niet wilden voldoen aan alle eisen van de Haagse coach.

Bovendien was Adelaar al eerder de nummer één op het verlanglijstje van Sparta. De geboren Utrechter heeft dit seizoen bij Volendam aangetoond uitstekend overweg te kunnen met een jonge selectie en speelde daarnaast aanvallend en verzorgd voetbal terwijl hij slechts de beschikking had over bescheiden middelen.

Hoewel Adelaar en Sparta Rotterdam donderdag al tot een akkoord waren gekomen was de overstap nog niet zeker. Volendam en Adelaar hadden namelijk nog een verbintenis tot de zomer van 2010. Vrijdag bereikten Volendam en Sparta overeenstemming over een afkoopsom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen