Adelaar na ontslag bij Slowaaks Zilina terug in Nederland

Frans Adelaar is weer terug in Nederland. De Nederlandse oefenmeester kreeg vrijdagochtend zijn ontslag bij MSK Zilina. Adelaar werkte bijna een seizoen voor de Slowaakse formatie en haalde vorig seizoen nog de dubbel.

Adelaar na ontslag bij Slowaaks Zilina terug in Nederland

Hij won zowel de landstitel als de nationale beker. Dit seizoen had de ploeg moeite om die resultaten te evenaren. Adelaar: 'We hadden een wat oudere ploeg en daarom moesten er dit seizoen verjonging worden doorgevoerd. We waren daarmee op de goede weg, maar we hadden wel wat scorend vermogen ingeleverd.'

In de competitie neemt MSK Zilina een vijfde positie in op de ranglijst. In het nationale bekertoernooi is de ploeg doorgedrongen tot de halve finale. Het ontslag komt daardoor toch vrij onverwacht. 'Aan de andere kant weet je wel dat het gewoon zo werkt', aldus Adelaar tegenover Voetbal International.

'Ik heb verder ook geen enkele wrok, integendeel. Ik heb hier met zeer veel plezier gewerkt en heb mijn collega's op de club leren kennen als zeer correcte mensen', vervolgt de 52-jarige oefenmeester. 'Alles is ook in financieel opzicht uitstekend afgehandeld. Bovendien mag ik niet ontevreden zijn met het landskampioenschap en de bekerwinst.'

De functie van de oud-trainer van onder meer FC Utrecht, ADO Den Haag, De Graafschap, FC Volendam en Sparta Rotterdam wordt tijdelijk overgenomen door zijn assistent Stefan Tarkovic, maar het is de verwachting dat de Slowaakse kampioen zeer binnenkort een nieuwe trainer zal presenteren. (Taco van den Velde)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's