Adebayor niet bang voor Soldado: 'Ik word eerste spits'

De concurrentie om de spitspositie bij Tottenham Hotspur is dit seizoen heviger dan ooit, maar Emmanuel Adebayor is er zeker van dat hij uit zal groeien tot eerste keus van manager André Villas-Boas.

Adebayor niet bang voor Soldado: 'Ik word eerste spits'

Tottenham gaf afgelopen transferperiode dertig miljoen euro uit om spits Roberto Soldado in te lijven. De van Valencia afkomstige aanvaller is als basisspeler aan het seizoen begonnen en scoorde in vier duels vier keer. Dat gaat ten koste van Adebayor, wiens seizoenstart ook nog eens bruut verstoord werd door het plotselinge overlijden van zijn broer. 'Ik heb het daar erg moeilijk mee gehad. Toen ik na zijn begrafenis terugkeerde bij Tottenham vertelde de manager dat ik niet fit genoeg was voor de eerste selectie. Daarna heb ik twee weken bij de reserves getraind', vertelt Adebayor aan Afrikaanse media.

Toch zit Adebayor niet bij de pakken neer. De Togolese spits wil zijn basisplaats heroveren en denkt dat hem dat gaat lukken. 'Ik ben altijd een speler geweest die van concurrentie geniet. Dat haalt het beste in mij naar boven', vervolgt hij. 'Toen ik bij AS Monaco speelde had ik Dado Prso, Shabani Nonda, Fernando Morientes en Javier Saviola als concurrenten, maar werd ik basisspeler. Toen ik bij Arsenal zat nam ik het op tegen Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Robin van Persie, maar speelde ik ook gewoon.'

'Ik zal niet beweren dat ik beter ben dan Roberto Soldado, Jermain Defoe of Erik Lamela. Ik weet ook niet wie nu eerste spits is, maar ik weet wel dat ik dat uiteindelijk zal zijn. Dat is het belangrijkste', gaat de 29-jarige spits verder.

Adebayor werd tijdens de transferperiode regelmatig met een vertrek in verband gebracht, maar ontkent dat daar ooit sprake van is geweest. 'Ik heb er nooit aan gedacht om Tottenham te verlaten. Mijn gezin en ik zijn gelukkig in Londen. We willen niet naar een andere stad verhuizen.' Adebayor is sinds medio 2012 eigendom van Tottenham. Het seizoen daarvoor werd hij door Manchester City aan The Spurs verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen