Achtste finales: dromende amateurs en behoedzame topclubs

Reacties

De achtste finales van het KNVB-bekertoernooi staan deze midweek voor de deur. De traditionele topdrie heeft een lastig programma, terwijl de amateurs van VVSB twee jaar na hun halve finale-plek dromen van een nieuwe stunt. VI neemt het speelschema voor de komende drie dagen onder de loep.

Achtste finales: dromende amateurs en behoedzame topclubs

Dinsdag
De verrassing van het seizoen, PEC Zwolle, neemt het om 18:30 uur op tegen de nummer twee van de Jupiler League: NEC. De bekerwinnaar van 2014 strandde vorig seizoen nog in dit stadium van het toernooi door in eigen huis met 1-2 van FC Utrecht te verliezen. In de topvorm waarin de ploeg momenteel verkeert, zal het deze jaargang geen genoegen nemen met een uitschakeling in de achtste finale.

Een uur en een kwartier later wordt er in Friesland afgetrapt voor de wedstrijd tussen SC Cambuur en GVVV. Afgelopen jaar werd de ploeg uit Leeuwarden dé verrassing van het toernooi door in de achtste finale eerst Ajax uit te schakelen en een ronde later hetzelfde te doen met FC Utrecht. Uiteindelijk strandde de ploeg in de halve finales doordat AZ beter was in het nemen van strafschoppen. GVVV hoopt hun stunt van zeven jaar geleden te herhalen, toen het ten koste van Sparta Rotterdam de kwartfinale bereikte.

Willem II neemt het om 20:45 uur op tegen RKC Waalwijk. De Tilburgers werden vorig jaar nog in de eerste ronde uitgeschakeld door Ajax, maar kunnen dit seizoen zomaar overwinteren in het bekertoernooi. Dan moet er alleen nog even worden afgerekend met RKC Waalwijk, de huidige nummer zestien van de Jupiler League. 
 

Woensdag
De huidige topdrie van de Eredivisie komt woensdagavond in actie en PSV trapt als eerste af. In eigen huis is VVV-Venlo de tegenstander. De Limburgers maken tot nu toe een prima seizoen door met negentien punten uit zeventien wedstrijden. PSV kan zich na het debacle van vorig jaar, toen het al in de tweede ronde werd uitgeschakeld door Sparta, en de vroege uitschakeling in Europa dit seizoen niet veroorloven om ook dit jaar al voor de winterstop uitgeschakeld te zijn in een bekertoernooi.

De verrassing van de Jupiler League dit seizoen is Fortuna Sittard. De Limburgers staan bovenaan en willen voor eigen publiek de goede resulaten een vervolg geven in de KNVB-beker. Daarvoor moet de ploeg van trainer Sunday Oliseh wel afrekenen met AZ, dat vorig jaar reikte tot de finale waarin het met 2-0 verloor van Vitesse.

De woensdag wordt afgesloten met misschien wel het mooiste affiche van de achtste finales: FC Twente - Ajax. De Tukkers wonnen de Dennenappel al drie keer. Zes jaar geleden was dit voor het laatst. In een bloedstollende finale versloeg het de Amsterdammers met 3-2.

Donderdag
Twee jaar geleden beleefden de inwoners van Noordwijkerhout een seizoen om nooit te vergeten. Hun VVSB reikte tot de halve finale van de KNVB-beker, nadat het onder andere FC Emmen en FC Den Bosch uitschakelde. FC Utrecht bleek uiteindelijk een maatje te groot. Donderdag treffen ze Roda JC Kerkrade dat een moeilijk seizoen doormaakt. De huidig nummer laatst van de Eredivisie kan het seizoen echter nog glans geven door het ver te schoppen in het bekertoernooi.

De laatste wedstrijd van deze ronde gaat tussen Feyenoord en Heracles Almelo. Feyenoord won de beker al twaalf keer en dat twee seizoen geleden voor het laatst toen het te sterk was voor FC Utrecht. In Almelo hopen ze hun prestatie uit 2012 te evenaren toen het de finale haalde. Hierin was PSV echter met 3-0 te sterk.

Reuzendoder VVSB zet betere serie neer dan Ajax, PSV en Vitesse
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.