Acht jaar na zijn miljoenentransfer naar Barcelona vindt Song zich terug in Djibouti

Reacties

Alexandre Song speelde met en tegen de groten der aarde in de Premier League en La Liga. De 33-jarige middenvelder staat nu voor een compleet andere uitdaging: AS Arta/Solar7, uit het kleine Djibouti.

Acht jaar na zijn miljoenentransfer naar Barcelona vindt Song zich terug in Djibouti
© Pro Shots

Na zijn vertrek bij Barcelona in 2016 trok hij met meer en minder succes door Rusland en Zwitserland. Bij FC Sion werd hij in maart door de veelbesproken voorzitter Christian Constantin op staande voet ontslagen. Na ruim een half jaar aan de zijlijn heeft Song in Djibouti dus een nieuwe uitdaging gevonden.

De Kameroener, die in 2012 voor bijna twintig miljoen door Barcelona van Arsenal werd overgenomen, tekende voor twee jaar bij de club uit Djibouti. Naast zijn minuten in de hoofdmacht gaat hij ook de jeugd van de club trainen. Volgens voorzitter Tayoro Nickoss Tommy moet hij het hele niveau van het voetbal in Djibouti omhoog brengen. Op 27 november moet hij zijn debuut maken als Arta/Solar7 het in Cairo in de strijd om de CAF Confederation Cup moet opnemen tegen Mokawloon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Song


Geboortedatum:
9 september 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Douala
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
76 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.