Acht feiten over Oranje na duel met Slowakije

Ook het vierde WK-duel mondde voor Oranje uit in een zege. Voetbal International blikt met acht feiten terug op de achtste finale tegen Slowakije van maandagmiddag.

Acht feiten over Oranje na duel met Slowakije


Nederland vestigde met de zege op Slowakije een nieuw nationaal record door voor de achtste keer op rij te winnen. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk leed in november 2009 voor het laatst puntenverlies.

Oranje bleef voorts voor de 23ste keer op rij ongeslagen, nog altijd de langste reeks zonder nederlaag van alle nationale ploegen wereldwijd. Die fraaie reeks behelst achttien overwinningen en vijf gelijke spelen.

Oranje heeft na 360 minuten nog altijd geen velddoelpunt geïncasseerd op het WK in Zuid-Afrika. Doelman Maarten Stekelenburg moest alleen twee treffers toestaan vanaf de strafschopstip: tegen Kameroen en Slowakije.

Nederland bleef voor de vijftiende keer op rij ongeslagen tegen een Europese tegenstander. De laatste keer dat Oranje het nakijken had tegen een Europese opponent, was op het EK 2008 (1-3 na verlengingen tegen Rusland).

<br /><br /> Arjen Robben maakte zijn veertiende doelpunt in Oranje. De aanvaller van Bayern München evenaarde met dat aantal de totalen van Rob Rensenbrink, Wout Buitenweg, Pierre van Hooijdonk en Ronald Koeman.

Robben is na Dirk Kuijt, Wesley Sneijder (twee), Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar de vijfde speler van Oranje die scoort tijdens dit WK. Op het WK 1998 telde Nederland zeven verschillende doelpuntenmakers, een nationaal record.

Robben voegde zich met zijn goal in een select gezelschap Oranje-internationals. Hij is na Johnny Rep (1974, 1978), Rob Rensenbrink (1974, 1978), Dennis Bergkamp (1994, 1998) en Robin van Persie (2006, 2010) de vijfde speler die scoort op twee WK's.

Oranje plaatste zich door de zege op Slowakije voor de vijfde keer voor de kwartfinale op een WK-eindronde. Eerder lukte dat op de WK's van 1974, 1978, 1994 en 1998. Bij die vier toernooien was de kwartfinale alleen in 1994 het eindstation.



Bekijk hier al onze video's