Acerbi sluit lijdensweg af: 'Pas tevreden na nieuwe doelen'

Reacties

Een mooi moment woensdagavond voor Francesco Acerbi. Na twee keer kanker te hebben overwonnen, maakte hij zijn debuut voor de Italiaanse nationale ploeg. Zijn ambities reiken echter verder dan dat.

Acerbi sluit lijdensweg af: 'Pas tevreden na nieuwe doelen'

Sassuolo-verdediger Acerbi kwam in de 82ste minuut van het oefenduel met Albanië (1-0) binnen de lijnen voor Leonardo Bonucci. 'Na alles wat ik heb moeten doorstaan, maakt dit me blij en trots. Maar ik heb nog meer doelen en ben nog niet klaar. Pas als ik die heb bereikt, ben ik tevreden', sprak de 26-jarige Acerbi na afloop van het oefenduel in Genoa tegenover Italiaanse media.

In de zomer van 2013 stapte hij over naar Sassuolo, waarna er bij medische tests teelbalkanker werd geconstateerd. De tumor werd verwijderd, maar na een positieve dopingtest in december (volgens Acerbi door zijn medicijnen) en de daaropvolgende onderzoeken bleek de tumor teruggekeerd. Ditmaal moest Acerbi chemotherapie ondergaan, waarna hij in maart van dit jaar officieel genezen werd verklaard. Dinsdag volgde de ultieme beloning: zijn debuut in de nationale ploeg.

Francesco Acerbi in het shirt van zijn werkgever Sassuolo.
Francesco Acerbi in het shirt van zijn werkgever Sassuolo.

'Bij Sassuolo lopen veel jonge talenten met fantastische toekomsten rond, maar ze moeten met beide benen op de grond blijven', ging Acerbi verder. 'Ik heb meegemaakt hoe je keihard kan worstelen om ergens te komen, maar vervolgens in één klap weer volledig wordt teruggeworpen.' Die levenservaring helpt Acerbi nog iedere dag. 'Die dingen realiseerde ik me tijdens de chemokuren goed, maar daarvóór lette ik ook al heel goed op wie écht ergens voor wil knokken', legde hij uit. 'Maar uiteindelijk moet iedereen op zijn eigen manier volwassen worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.