AC Milan worstelt zich naar gelijkspel bij Sampdoria

Reacties

AC Milan heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen hoogvlieger Sampdoria. Van harte ging het niet: de 2-2 viel vanaf de stip en Milan eindigde de wedstrijd met tien man.

AC Milan worstelt zich naar gelijkspel bij Sampdoria

Il Rossoneri wilden zich zaterdag herstellen van de schandelijke thuisnederlaag (0-2) van vorige week tegen middenmoter Palermo. Met Nigel de Jong in de basis en Marco van Ginkel negentig minuten op de bank wisten ze vooraf echter al dat dat bij het uitstekend draaiende Sampdoria bepaald niet makkelijk zou gaan worden.

Sinds de degradatie naar de Serie B in 2010/11 en de direct daaropvolgende promotie, eindigde Samp de afgelopen twee seizoenen als veertiende en twaalfde in de Serie A. Sinds de komst van trainer Sinisa Mihajlovic bijna exact een jaar geleden, gaat het de ploeg uit Genoa voor de wind. Tot zaterdag stond Sampdoria op doelsaldo vierde achter Lazio, door het gelijkspel laat het die ploeg voorlopig achter zich.

Het was echter de ploeg van Filippo Inzaghi die de leiding nam. Met een prachtige knal van buiten het strafschopgebied zorgde Stephan El Shaarawy voor 0-1, maar de voorsprong was niet de enige reden voor blijdschap bij de aanvaller. Het was namelijk zijn eerste competitietreffer in 622 dagen: op 24 februari 2013 scoorde hij in de stadsderby tegen Internazionale voor het laatst. Goed voor een voorsprong halverwege was dat, dankzij de 1-1 van Stefano Okaka, echter niet.

De problemen voor Milan werden nog groter toen Eder na de hervatting scoorde: hij kon de 2-1 simpel binnentikken na een kopbal op de paal van Pedro Obiang. Nadat Jérémy Ménez de stand vanaf de penaltystip had gelijkgetrokken en Milan door de tweede gele kaart voor Daniele Bonera met tien man verder moest, was het een kwestie van overleven voor De Jong en co. Mede dankzij een redding van Diego López op een schot van Roberto Soriano lukte dat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.