AC Milan voelt de hete adem in de nek van Inter

Internazionale profiteerde moeizaam maar ten volle van de misstap van rivaal en concurrent AC Milan. Juventus verpestte het Brescia-debuut van Jonathas.

Internazionale-Lecce 1-0Bij Internazionale overheerste zondagmiddag de glimlach. Terwijl AC Milan zich zaterdag verkeek op Palermo (1-0) nederlaag, zaten de Nerazzurri tegen Lecce wel aan de goede kant van de score. Daardoor is de achterstand teruggebracht tot twee punten.

De overwinning op het laaggeklasseerde Lecce was allesbehalve overtuigend. Internazionale dankte de punten aan het doelpunt van Giampaolo Pazzini, die acht minuten na rust de score opende. Lecce was in de counter gevaarlijk. In de slotfase liet Ruben Olivera na de stand gelijk te trekken. Zijn inzet strandde op Inter-keeper Julio César.

Juventus-Brescia 2-1Na de schamele oogst van één punt uit de laatste vier duels boekte Juventus eindelijk weer een overwinning. De Turijnse formatie nam halverwege de eerste helft de leiding dankzij een treffer van Milos Krasic. Brescia kwam nog voor rust terug via Eder, maar had geen antwoord op de schitterende treffer van Alessandro Del Piero. De routinier slalomde vanaf de middencirkel langs de verdediging en prikte de bal achter keeper Arcari.

Met zijn treffer verpestte Del Piero het debuut van Jonathas bij Brescia. De Braziliaanse aanvaller, die in de winterstop van AZ naar Brescia verhuisde, kon in de dertien minuten die hem waren gegund niet scoren.

Udinese-Catania 2-0Udinese handhaafde zich op de vierde plaats in de Serie A. Catania kon het ook niet bolwerken tegen de Friulani, die dankzij een schitterende treffer van Goklan Inler onder de druk van de gasten vandaan kwamen. Een kwartier voor tijd maakte Antonio D Natale uit een strafschop een einde aan de onzekerheid. Overige uitslagen:Bari-Chievo 1-2Bologna-Genoa 1-1Sampdoria-Parma 0-1 Foto: VI Images