AC Milan ontsnapt dankzij bijzondere goal op emotionele avond Shevchenko

Reacties

AC Milan is op de valreep ontsnapt aan een pijnlijke bekeruitschakeling. Genoa zag in de verlenging het Coppa Italia-succes uit zicht verdwijnen.

AC Milan ontsnapt dankzij bijzondere goal op emotionele avond Shevchenko
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
nv
3 - 1
Genoa
Genoa

Voor Andrey Shevchenko was het op meerdere fronten een bijzondere wedstrijd. De Oekraïense trainer van Genoa beleefde in San Siro schitterende tijden als spits van Milan. Een levensgroot spandoek van de harde kern van de Rossoneri onderstreepte dat mooie verleden.

© Pro Shots

Shevchenko was geraakt door het eerbetoon van de Milan-fans. Maar er waren meer redenen voor hem om emotioneel te zijn. Zijn mooie verleden staat in schril contrast met het heden. Zijn positie als trainer van Genoa is door aanhoudende tegenvallende resultaten wankel geworden. In Italië werd geopperd dat de beslissing hem te ontslaan al was genomen.

Die boodschap zou volgens die berichten na het Coppa Italia-duel naar buiten worden gebracht. Als dat scenario werkelijkheid wordt, dan kan Shevchenko met opgeheven hoofd de deur achter zich dicht trekken. Want bij zijn laatste optreden als trainer van Genoa was zijn ploeg dicht bij een verrassing geweest.

Leo Østigard had Genoa na ruim een kwartier op voorsprong gezet. AC Milan had pas een uur later het antwoord. De rake kopbal van Olivier Giroud luidde uiteindelijk de uitschakeling van Genoa in. Een bijzondere treffer in de eerste verlenging van Rafael Leão bleek de genadeklap. Alexis Saelemaekers maakte in de 112de  minuut een einde aan de onzekerheid. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.