AC Milan lost acuut keepersprobleem razendsnel op met 38-jarige routinier

Reacties

AC Milan heeft na de blessure van keeper Mike Maignan snel geschakeld. De club heeft de zéér ervaren Antonio Mirante (38 jaar) transfervrij naar San Siro gehaald. Hij kon opgepikt worden, omdat hij sinds zijn vertrek bij AS Roma afgelopen zomer zonder club zat.

AC Milan lost acuut keepersprobleem razendsnel op met 38-jarige routinier
© Pro Shots

Maignan maakte de laatste jaren veel indruk bij Lille OSC en werd door I Rossoneri voor zo'n 13 miljoen euro naar Milaan gehaald, als vervanger van Gianluigi Donnarumma, die op zijn beurt transfervrij overstapte naar Paris Saint-Germain. Maignan deed het ook in de eerste weken van dit seizoen meer dan behoorlijk: mede dankzij zijn goede spel staat AC Milan tweede in de Serie A. Het kreeg in zeven duels pas vijf tegengoals.

De 26-jarige keeper is nu echter geopereerd aan een polsblessure waar hij al een aantal weken last van had. Die kwetsuur liep hij op in het Champions League-duel met Liverpool op 15 september, toen hij een penalty van Mo Salah stopte. Aanvankelijk leek een maandje rust genoeg voor de Fransman, maar nu blijkt dat hij na een operatie sowieso tien weken moet toekijken. Dat betekent dat hij in totaal zo'n zestien wedstrijden (in de competitie én de Champions League) zal gaan missen.

Derde keeper Alessandro Plizzari van AC Milan is bovendien nog tot januari uitgeschakeld met een knieblessure, waardoor tweede keeper Ciprian Tatarusanu nog de enige volwaardige doelman in de selectie was. AC Milan kan verder nog beschikken over de pas negentienjarige Deense goalie Andreas Jungdal, maar die is nog niet klaar voor het grote werk. En dus is AC Milan de markt op gegaan.

Daar is nu Mirante opgepikt. De 38-jarige keeper werd opgeleid door Juventus, dat hem verhuurde aan Crotone, Siena en Sampdoria. Bij laatstgenoemde club stond hij ook twee jaar onder contract, waarna hij zes jaar onder de lat stond bij Parma en drie jaar keepte bij Bologna. De laatste seizoenen was AS Roma zijn club, al was hij daar vooral back-up. Mirante heeft bij AC Milan nu een contract tot het einde van dit seizoen ondertekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.