AC Milan heeft Zlatan niet nodig, Parma ziet reddingsboei in rook opgaan

AC Milan heeft zondagmiddag in de Serie A-achtervolging geen fout gemaakt. Subtopper Hellas Verona werd verslagen en daar hadden de Milanezen Zlatan Ibrahimovic niet eens voor nodig. Parma leek voor een stunt te zorgen en een broodnodige overwinning te boeken, maar het ging in de uiterste slotfase mis. Eerder op de zondag versloeg Rick Karsdorp landgenoot Kevin Strootman.

Hellas Verona
0 - 2
AC Milan
AC Milan

De tijd dat AC Milan titelkandidaat nummer één is in Italië ligt alweer achter ons. Daar zorgden nederlagen tegen Atalanta Bergamo, Spezia en Internazionale wel voor. Er moest dus gewonnen worden tegen Hellas Verona en dat lukte, zonder Zlatan. De Zweed ontbrak wegens een spierblessure en ook Mario Mandzukic was er niet bij.

Het waren dan ook niet de aanvallers die het verschil maakten namens AC Milan. Rade Krunic schoot in de 27ste minuut op fraaie wijze de bal binnen uit een vrije trap, vijf minuten in de tweede helft scoorde Diogo Dalot door hard binnen te schieten. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Genoa
Genoa

Eerder op de zondag stonden AS Roma en Genoa tegenover elkaar, met Karsdorp en Strootman als basisspelers. Het was uiteindelijk de thuisclub die aan het langste eind trok, Gianluca Mancini kopte in de 24ste minuut raak voor de eerste en enige treffer van de wedstrijd. AS Roma mag zich zodoende voor in ieder geval één dag de nummer vier van de Serie A noemen. Maandag staat de topper tussen koploper Inter en nummer vijf Atalanta Bergamo op het programma.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 3
Parma
Parma

Clubs die alleen maar kunnen dromen van de vierde plek in de Italiaanse competitie zijn Fiorentina en Parma. Beide teams hebben een mooie historie, maar spelen geen enkele rol van betekenis in de titelstrijd. Sterker nog: zowel Fiorentina als Parma staat dichter bij de degradatiestreep dan bij de plekken voor Europees voetbal. Voor Parma dreigt zelfs degradatie, nadat de club in 2018 terug was gekeerd op het hoogste niveau na een faillissement.

Het punten sprokkelen ging voor Parma verder tegen Fiorentina, zonder de niet fitte Joshua Zirkzee. De degradatiekandidaat kwam tot tweemaal toe terug in de wedstrijd. Na de 1-0 van Lucas Martínez Quarta benutte Juraj Kucka een penalty en na de 2-1 van Nikola Milenkovic trok Jasmin Kurtic de stand weer gelijk.

Een punt in deze fase van het seizoen is niet voldoende voor Parma en dus ging de nummer negentien van de Serie A op jacht naar meer. Dat leek het ook te krijgen na een zeer late treffer van Valentin Mihaila. Parma kreeg in dit desastreus verlopen seizoen echter het deksel op de neus, Simone Iacoponi werkte diep in blessuretijd de bal achter zijn eigen doelman.