AC Milan heeft in veelbesproken nieuw tenue aan 33 doelpogingen niet genoeg

Reacties

AC Milan heeft maandagavond averij opgelopen in de titelstrijd, door ondanks een groot aantal kansen niet te scoren tegen Bologna. Het nieuwe, veelbesproken tenue van i Rossoneri bracht dus geen geluk.

AC Milan heeft in veelbesproken nieuw tenue aan 33 doelpogingen niet genoeg
AC Milan
AC Milan
0 - 0
Bologna
Bologna

In Italië is er dit seizoen het nodige te doen over de tenues van vooral de topclubs. Napoli spant wat dat betreft de kroon: i Partenopei geven dit seizoen de shirts in eigen beheer uit en hebben al dertien (!) verschillende tenues op de markt gebracht. AC Milan is inmiddels toe aan zijn vierde outfit en deze zorgt onder de trouwe fans voor behoorlijk wat ophef. Het traditionele zwart-rood van het thuisshirt wordt zowel boven als onder onderbroken door een grote witte vlek. Ook het broekje en de kousen zijn wit, waar die normaal gesproken zwart zijn.  

© AC Milan

Milan speelde in de honderdste competitiewedstrijd onder Stefano Pioli voor het eerst in het veelbesproken tenue. De eerste kans in het San Siro was voor Mitchell Dijks, die net als Jerdy Schouten een basisplaats had bij Bologna, maar de linksback maakte kort voor doelman Mike Maignan de verkeerde keuze (zie video onder). Hierna was het vooral Milan dat de aanval zocht en gevaarlijk werd.

Er waren kansen voor onder anderen Rafael Leão, Theo Hernández en Olivier Giroud. Milan noteerde in de eerste helft liefst zeventien doelpogingen, het hoogste aantal in dit seizoen in de Serie A, maar de openingstreffer zat er niet in. In de tweede helft bleef Milan drukzetten en kwam Zlatan Ibrahimovic er als verse kracht bij. Aan de kant van Bologna viel Denso Kasius niet lang hierna in.

Milan was constant op zoek naar gaatjes in de vijandelijke defensie en eindigde met 33 doelpogingen. Geen van die pogingen leverden echter een doelpunt op en daardoor kwam er geen winnaar: 0-0. Serie A-koploper Milan heeft nu maar één puntje meer dan Napoli en vier punten meer dan regerend landskampioen Internazionale, dat nog een competitiewedstrijd tegoed heeft.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.