AC Milan haalt de duurste zestienjarige speler ooit terug naar Italië

Reacties

AC Milan heeft zich versterkt met Pietro Pellegri. De inmiddels twintigjarige aanvaller, die als zestienjarige nog een absolute recordtransfer maakte, komt over van AS Monaco.

AC Milan haalt de duurste zestienjarige speler ooit terug naar Italië
© Pro Shots

Pellegri werd opgeleid bij Genoa, waar hij te boek stond als een groot talent en al op vijftienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Monaco zag in de jonge Italiaan dé ster van de toekomst en betaalde in januari 2018 liefst 25 miljoen euro om zijn komst mogelijk te maken. Pellegri werd daarmee in een klap de duurste zestienjarige speler aller tijden.

De enorme transfersom bracht hoge verwachtingen met zich mee, maar die wist Pellegri niet waar te maken. Hij kwam tot 23 wedstrijden in het eerste elftal van Monaco en maakte daarin maar twee doelpunten. Nu gaat Pellegri terug naar Italië, waar hij bij Milan het goede gevoel hoopt terug te vinden. De aanvaller krijgt het shirt met rugnummer 64.

Milan maakt bekend dat het Pellegri voor een seizoen zal huren, met een optie tot koop. Als de aanvaller bepaalde doelstellingen behaald, zal dit een verplichte optie tot koop worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.