AC Milan dolgelukkig met terugkeer clubicoon Maldini

Reacties

Paolo Maldini keert in een officiële functie terug bij AC Milan. De clubicoon gaat aan de slag als 'strategic development director' op de sportieve afdeling, zo is zondagmiddag bekend geworden.

AC Milan dolgelukkig met terugkeer clubicoon Maldini

Maldini (50) speelde tussen 1984 en 2009 meer dan 900 officiële wedstrijden voor AC Milan en won onder meer zeven landskampioenschappen en vijf Europa Cups. Na zijn afscheid als speler werd er direct gesproken over een nieuwe functie binnen de club voor de Italiaan. Maldini onderhield echter een moeizame relatie met Silvio Berlusconi en had ook niet veel vertrouwen in Li Yonghong.

Milan is inmiddels overgenomen door Elliott Management en de Amerikanen zijn er wél in geslaagd om Maldini terug naar de club te halen. Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor de teruggekeerde technisch directeur Leonardo, die Maldini volgens de Italiaanse media over de streep heeft getrokken.

'Milans nieuwe tijdperk is verder versterkt met de komst van Maldini als de nieuwe strategic development director van de club', zo valt te lezen in een statement. 'Paolo is een levende legende in de geschiedenis van de Rossoneri, dankzij zijn klasse, talent, leiderschap, loyaliteit en prijzenlijst. Zijn kwaliteiten zullen belangrijk zijn in onze missie om Milan terug te brengen naar waar het hoort.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.