AC Milan dichtbij akkoord met middenvelder Aquilani

AC Milan is dichtbij een akkoord met Alberto Aquilani. De landskampioen hoopt de middenvelder van Liverpool nog deze week vast te leggen.

AC Milan dichtbij akkoord met middenvelder Aquilani

Aquilani komt niet in de plannen van Liverpool voor en mag vertrekken. Milan moet acht miljoen betalen voor de speler die vorig seizoen op huurbasis bij Juventus speelde, maar Liverpool liet al weten dat er ook te praten valt over een constructie waarin Milan hem eerst voor een jaar huurt. De verwachting is dat Liverpool en Milan komende woensdag tot overeenstemming komen.

Met Aquilani denkt Milan de creatieve middenvelder binnen te halen die het elftal nodig heeft. Met Mark van Bommel, Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini en Mathieu Flamini staan er hoofdzakelijk brekers op het middenveld. Clarence Seedorf (gisteren nog scorend in de met 2-1 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd om de Trofeo Berlusconi) en Kevin-Prince Boateng zijn de andere, iets aanvallender ingestelde, opties.

Boateng viel overigens tegen Juventus, evenals Flamini en de nieuwe linksback Taye Taiwo, geblesseerd uit. Vooralsnog is alleen de ernst van de kwetsuur van Taiwo bekend. Hij staat zeker een maand langs de kant. De andere twee uitgevallen spelers lijken de start van de Serie A (komende zaterdag uit tegen Cagliari) te halen. Twijfelachtiger is het of Zlatan Ibrahimovic tijdig hersteld is van een enkelblessure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's