AC Milan brengt Real Madrid aan het wankelen

Het had niet veel gescheeld of de eerste nederlaag voor Real Madrid onder trainer José Mourinho was een feit. AC Milan gaf de winst vlak voor tijd weg: 2-2.

Verdiend had de winst voor Milan, waar Clarence Seedorf op de bank zat, overigens niet geweest. Real Madrid was het grootste gedeelte van de tijd de bovenliggende ploeg, maar net als tegen Ajax schortte het aan de afwerking. De Koninklijke hielp de mooiste kansen om zeep, waardoor Milan in de wedstrijd bleef.

Op slag van rust opende Real via Gonzalo Higuaín de score. Het betekende de 700ste treffer in Europa Cup 1 en Champions League-duels voor Real Madrid. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Spanjaarden.

Echter, na rust verving Filippo Inzaghi de tegenvallende Ronaldinho en de oude spits was prompt tweemaal trefzeker. Diep in de blessuretijd redde invaller Pedro León Sánchez een punt voor de bezoekers.

Madrid komt na de remise op een puntentotaal van tien, terwijl Milan op vijf punten komt. Ajax, dat verloor van Auxerre, heeft vier punten vergaard. Foto: VI Images