'Absoluut nog niet zo dat er een einde komt aan Vitesse'

Reacties

Vitesse ziet nog altijd kansen om de club overeind te houden, ook nadat de licentiecommissie maandag besluit om de proflicentie in te trekken. De Arnhemmers schrijven in een korte update dat alles wordt aangegrepen om tegen dat besluit in te gaan.

'Absoluut nog niet zo dat er een einde komt aan Vitesse'
© Pro Shots

Bronnen rond Vitesse melden aan VI dat de licentiecommissie maandag zal besluiten om de licentie in te trekken, tenzij er voor die tijd nog een miraculeuze ontsnapping wordt geregeld. De Arnhemse club miste afgelopen maandag de deadline om een sluitende begroting in te leveren. Ook heeft de club nog altijd geen bankrekening en accountant.

'Mocht het onverhoopt zo zijn dat de licentiecommissie besluit om het proces tot intrekking van de licentie te starten, dan zal Vitesse alle kansen aangrijpen om hier tegenin te gaan', schrijft de club op de eigen website. 'En die kansen zijn er nog steeds, bijvoorbeeld via de beroepscommissie en daarna via een rechtsprocedure. Kortom, het is absoluut niet zo dat er nu een einde komt aan Vitesse.'

Vitesse kan inderdaad nog in beroep en vervolgens, als het nodig is, een juridische procedure starten. Voorwaarde is dan wel dat er een gedekt reddingsplan komt en dat Vitesse kan garanderen volgend seizoen over een bankrekening en accountant te beschikken.

Lees op VI PRO de achtergronden over de nijpende situatie bij Vitesse:

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.