Luis Suárez heeft eens te meer bewezen dat hij nog lang niet klaar is als voetballer. De 36-jarige Uruguayaan greep in de nacht van donderdag op vrijdag een absolute heldenrol in de topper tegen Botafogo. Grêmio versloeg de koploper dankzij een hattrick van Suárez.

Botafogo
3 - 4
Grêmio
Grêmio

Suárez ging met Grêmio op bezoek bij koploper Botafogo, dat met een wedstrijd minder gespeeld drie punten meer had. Via veteraan Diego Costa, de aanvalsleider van Botafogo, nam de thuisploeg de leiding. Everton maakte al snel gelijk, maar door een doelpunt voor rust van Junior Santos en een na rust van Marlon Freitas werd het een heel lastig karwei voor Grêmio (3-1).

Op dat moment stond Suárez op en nam hij zijn ploeg bij de hand. Met een individuele actie maakte de Uruguayaan de aansluitingstreffer, waarna hij op aangeven van Ferreira de 3-3 maakte. Twintig minuten voor het einde completeerde Suárez zijn hattrick na een goede loopactie. Grêmio, waar Suárez na 83 minuten werd gewisseld, hield de voorsprong daarna vast en kwam zo in punten gelijk met Botafogo.

Inter Miami
Ondertussen lijkt Suárez bezig aan zijn afscheidstournee bij Grêmio. In Uruguay werd vrijdag namelijk het nieuws gebracht dat de aanvaller de Braziliaanse club in januari gaat inruilen voor Inter Miami, de club van Lionel Messi. Het contract van Suárez bij Grêmio loopt eind dit jaar af, waardoor hij gratis op te pikken is door de club uit de Major League Soccer.