Aanvalsmachine Manchester City stokt bij kampioensfeest

Reacties

Manchester City is er niet in geslaagd om te scoren tegen degradatiekandidaat Huddersfield Town. Het doelpuntloze gelijkspel betekent een smet op het kampioensfeest van de ploeg van Pep Guardiola.

Aanvalsmachine Manchester City stokt bij kampioensfeest

City kreeg zondag de Premier League-trofee uitgereikt en de supporters hadden voor een fraaie sfeeractie gezorgd in het Etihad Stadium. Voor aanvang van de wedstrijd vormden de spelers van Huddersfield een erehaag en daarin stonden ook enkele oud-spelers van City die in 1968 kampioen van Engeland werden. Vervolgens hoopte City verschillende Premier League-records te kunnen breken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij een overwinning zou City Chelsea beroven van het puntenrecord in de Premier League (95, City kon op 96 terecht komen) én het record voor de meeste competitiezeges in een seizoen (31, City staat nu op 30). Na het gelijkspel tegen Huddersfield heeft City nog twee competitiewedstrijden de tijd om deze records alsnog te breken. Ook heeft het nog twee doelpunten nodig om het record voor meeste Premier League-goals in één seizoen (103, City staat op 102) te breken.

De landskampioen trof dit seizoen veel tegenstanders die vol op de verdediging speelden, maar met Terence Kongolo in de basis en Rajiv van La Parra op de bank koos Huddersfield voor een andere strijdwijze. De degradatiekandidaat verstopte zich niet en kreeg in een open eerste helft een paar aardige mogelijkheden om te scoren. Ederson liet zich echter niet passeren.

Kevin De Bruyne wordt van de bal gezet.
Kevin De Bruyne wordt van de bal gezet.

Ook City kreeg in de eerste vijfenveertig minuten kansen, via David Silva, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling en Gabriel Jesus. Kongolo had bovendien geluk dat zijn overtreding op Sterling geen strafschop voor City opleverde. Huddersfield hield stand en werd na rust verder teruggedrongen door een simpelweg sterkere tegenstander. Toch creëerde City in de tweede helft geen enkele noemenswaardige kans. Bernardo Silva zorgde tien minuten voor tijd voor het meeste gevaar: zijn schot na een hoekschop ging naast.

De tactiek van Huddersfield (waar Van La Parra als invaller acht minuten meedeed) werkte en zo pakte de ploeg van David Wagner een welkom punt in de strijd tegen degradatie. Huddersfield heeft nu drie punten meer dan Swansea City, dat onder de streep staat, en speelt nog tegen Chelsea (uit, woensdag) en Arsenal (thuis, volgende week zondag). City speelt woensdag thuis tegen Brighton & Hove Albion en eindigt het seizoen bij Southampton.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.