Aanvallende supersterren falen voor Brazilië in Bolivia

Brazilië was heer en meester tegen Bolivia, maar kreeg de bal niet tegen de touwen: 0-0. Het doelpuntloze gelijkspel raakte de Brazilianen, al lang en breed geplaatst voor het WK 2018, niet en in Bolivia stond een nieuwe held op: doelman Carlos Lampe.

De voorhoede van Brazilië bestaande uit Neymar, Gabriel Jesus en Philippe Coutinho deed de liefhebber al voor de start van het duel watertanden. De baltovenaars lieten ook prachtige dingen zien in Bolivia, maar kregen de bal er maar niet in.

Met name voor rust was het een wonder dat Brazilië niet tot scoren kwam. Neymar dook twee keer alleen op voor Lampe, maar steeds won de Boliviaanse keeper. Ook Gabriel Jesus en Paulinho lieten grote kansen onbenut. Tot overmaat van ramp viel Thiago Silva uit met een blessure. Marquinhos verving hem.

In de tweede helft raakte Gabriel Jesus al snel de paal. Het leek een startschot voor een stormloop van Brazilië, maar die bleef uit. Bolivia kreeg evenwel geen voet aan de grond en kon alleen maar achter de tegenstander aan lopen.

Met Willian voor Coutinho, die een vlakke indruk maakte, probeerde bondscoach Tite nog een doelpunt te forceren. De aanvaller van Chelsea was met een enorme pegel uit moeilijke hoek ook gevaarlijk, maar weer had Lampe een antwoord. De keeper redde vlak voor tijd ook fantastisch op een kopbal van Gabriel Jesus na een heerlijke voorzet van Neymar.

Zo pakte Bolivia een onverwacht punt tegen Brazilië, dat met 38 punten uit zeventien wedstrijden koploper is en zal blijven. Voor Bolivia zit deelname aan het WK er niet in, het land staat negende met veertien punten. Brazilië sluit de kwalificatiereeks in de nacht van 10 op 11 oktober af met een thuiswedstrijd tegen Chili.