Aanstelling NEC-trainer 'kan laatste moment-werk' worden

Reacties

NEC verwacht niet dat er al op zeer korte termijn een nieuwe trainer is. De nieuwe technisch directeur Remco Oversier hoopt nog voor de eerste training van 3 juli een nieuwe trainer te hebben aangesteld, maar zegt dat er ook pas ná die datum witte rook kan zijn.

Aanstelling NEC-trainer 'kan laatste moment-werk' worden

Na het ontslag van Peter Hyballa maakte Ron de Groot het seizoen af, waarna Robbie Alflen de nieuwe man leek te worden. Zijn komst ging echter toch niet door, waardoor er nog geen eindverantwoordelijke is bij de degradant. 'Ik heb besloten om op dat vlak in mijn eerste dagen nog niets te doen', aldus Oversier, die maandag werd aangesteld, tegen VI.

'De reden is dat ik de club helemaal wil leren kennen. Het gevoel, de mensen: alles. Pas daarna ga ik het net ophalen en kijken welke trainer bij NEC past. Over de genoemde namen wil ik het nog niet hebben. Ik wil een keuze maken voor de langere termijn. Daar neem ik de tijd voor, dus dat kan tot gevolg hebben dat er op het laatste moment een trainer komt, net voor de eerste training op 3 juli. En hoewel ik er niet van uitga, en hoop dat er binnen twee weken witte rook is, kan het ook zijn dat er tijdens die eerste training nog helemaal geen trainer is.'

Op het benaderen van spelers heeft de nieuwe trainer in ieder geval geen doorslaggevende invloed. 'Die keuzes maak ik ook op basis van de scouting en de rest van de staf. NEC zoekt een bepaald type spelers, daar komt een bepaald type trainer bij. En als ik een speler haal waar de betreffende trainer het niet mee eens is, dan past die trainer dus niet bij NEC.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.