Aanklager legt racisme-zaak FC Den Bosch bij tuchtcommissie

Reacties

Niet de aanklager betaald voetbal van de KNVB, maar de tuchtcommissie gaat zich buigen over de racisme-zaak die ontstond tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. In november werd Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door een deel van het thuispubliek.

Aanklager legt racisme-zaak FC Den Bosch bij tuchtcommissie
© Pro Shots

De zaak kreeg veel aandacht in de media en dat is volgens de reden dat de aanklager betaald voetbal heeft besloten om de zaak bij de onafhankelijke tuchtcommissie te leggen. 'Omdat zij van mening is dat deze zich, gezien de maatschappelijke impact en discussie, niet leent voor het uitbrengen van een schikkingsvoorstel.'

Het is niet bekend wanneer er een schikkingsvoorstel naar buiten wordt gebracht. De bevoegdheden van een commissie bestaan onder andere uit het seponeren van een zaak, of het doen van een schikkingsvoorstel.

FC Den Bosch ontkende kort na de wedstrijd tegen Excelsior middels een statement dat er racistische geluiden richting Mendes Moreira werden geroepen, daar kwam de club later op terug. Er volgden na het duel in Den Bosch veel steunbetuigingen, ook de spelers van het Nederlands elftal kwamen met diverse statements.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Meer A. Mendes Moreira
Meer over A. Mendes Moreira
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.