Aanklager kent geen genade: zware straf voor Sadilek na elleboogstoot

Reacties

FC Twente kan op 15 en 22 januari waarschijnlijk niet beschikken over Michal Sadilek. De aanklager betaald voetbal wil de middenvelder namelijk voor twee wedstrijden schorsen.

Aanklager kent geen genade: zware straf voor Sadilek na elleboogstoot
© Pro Shots

De 22-jarige Sadilek ontving afgelopen woensdag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) een rode kaart van Richard Martens. De scheidsrechter concludeerde dat Sadilek zijn elleboog als wapen had gebruikt bij een duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martens werd niet gecorrigeerd door VAR Serdar Gözübüyük en dus moest FC Twente na 51 minuten verder met tien man. De aanklager wil Sadilek nu voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. FC Twente gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel, maar als de straf blijft staan, mist Sadilek de competitieduels met sc Heerenveen en Willem II.

De achtvoudig international van Tsjechië bood na het duel zijn excuses aan: 'Hoewel ik het niet eens ben met de rode kaart, wil ik mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten en onze supporters', schreef hij op Twitter. Tot dusverre speelde Sadilek negentien wedstrijden voor FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.