Aangever Kuijt legt basis voor winst van Liverpool

Met Dirk Kuijt in de rol van aangever boekte Liverpool een zege op Blackburn. Chelsea bleef in het spoor met weer een overwinning op vreemde bodem. Ook Arsenal maakte geen fout.

Blackburn Rovers-Liverpool 1-3De Nederlanders in de wedstrijd van Blackburn Rovers tegen koploper Liverpool traden vooral op de voorgrond in de rol van voorbereider. Dirk Kuijt deed het daarbij beter dan André Ooijer, met een zege van Liverpool als logisch resultaat. In de 68ste minuut had Xabi Alonso namens The Reds een einde gemaakt aan het evenwicht in de score. De Spanjaard was dank verschuldigd aan Kuijt, die met geluk de assist verzorgde voor de openingstreffer van Liverpool.

Kuijt leverde ook zijn bijdrage aan de goal van Yossi Benayoun (0-2). De doorkoppende André Ooijer zorgde met zijn assist op de aansluitingstreffer van Blackburn Rovers voor een spannende slotfase. Maar verder dan de treffer van Roque Santa Cruz kwam de thuisploeg niet. Diep in blessuretijd tekende Steven Gerrard voor de derde treffer van Liverpool, dat dinsdag tegen PSV aantreedt in de Champions League.

Bolton Wanderers-Chelsea 0-2Halverwege de eerste helft had het solide Chelsea de buit al binnen. Nicolas Anelka had de score tegen zijn oude club met een kopbal na een voorzet van José Bosingwa geopend, waarna Deco met een fraaie omhaal het voorbereidende werk van Michael Ballack met een tweede Chelsea-treffer bekroonde. Ondanks een manmoedige poging van Bolton na rust kwam de zege voor Chelsea niet echt meer in gevaar. The Blues scherpten hun record bij tot elf uitzeges op een rij.

Arsenal-Wigan Athletic 1-0Na een kwartier brak Emmanuel Adebayor de ban voor Arsenal. De Togolees was attent in de nasleep van een afgeslagen corner van Robin van Persie. Verder dan de snelle goal kwamen The Gunners niet, al leidde het soms stroeve Londense spel tot kansen voor onder anderen Denilson (paal) en Van Persie (net naast). Wigan Athletic, waar Mario Melchiot in de basis stond, stelde er weinig tegenover en verloor zo weer na vijf wedstrijden zonder nederlaag.