Aangeslagen Vidal aast op revanche met Chili in WK-finale

Reacties

Arturo Vidal heeft het na de verloren Confederations Cup-finale opgenomen voor teamgenoot Marcelo Díaz. Een fout van de Celta de Vigo-middenvelder brak de Chilenen op tegen Duitsland (1-0).

Aangeslagen Vidal aast op revanche met Chili in WK-finale

'Dit team is een familie. Als we winnen, winnen we met zijn allen, dus als we verliezen doen we dat ook met zijn allen. Fouten kunnen nu eenmaal gebeuren, ik kan Marcelo niets verwijten', vertelde Vidal aan Chileense media. De fout van Díaz was een extra zuur voor Chili, omdat de Zuid-Amerikanen juist een ijzersterke fase in de wedstrijd doormaakten. Net als in eerdere wedstrijden op het toernooi in Rusland begon Chili furieus en liet het de wereldkampioen in de openingsfase naar adem happen.

'We kunnen onszelf niets verwijten, want we hebben vanaf dag één gevochten. We zijn trots dat we weer een finale hebben bereikt en hopelijk kunnen we deze honger vasthouden. Dit is een ongelooflijke generatie. Ik hoop dat we ons kunnen plaatsten voor het WK en dat we ook daar de finale halen. Daar willen we voor gaan', aldus Vidal, die na het laatste fluitsignaal moeite had zijn tranen te bedwingen.

Vidal stond zondagavond weer symbool voor de Chileense passie. De dertigjarige middenvelder tackelde, viel aan, schoot vanuit alle hoeken op doel en ging elk duel aan alsof het zijn laatste was. In al zijn fanatisme kreeg hij het zelfs met Bayern München-ploeggenoot Joshua Kimmich aan de stok. De Duitser ruziede wat met doelman Claudio Bravo en daar was Vidal niet van gediend.

'Ik was een beetje boos', reageerde Vidal op het opstootje, dat beide spelers een gele kaart opleverde. 'Ik vond het niet leuk wat hij met mijn teamgenoten deed. Zij waren aan het winnen en tijdrekken. Ik was geïrriteerd, maar we zijn teamgenoten en ik zie hem over drie weken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.