Aandewiel op non-actief gezet door Sparta

Sparta Rotterdam heeft Gert Aandewiel op non-actief gezet. De 38-jarige trainer slaagde er in elf duels niet in te winnen met de club uit Spangen.

Aandewiel op non-actief gezet door Sparta

Technisch directeur Danny Blind legde aan Langs de Lijn uit dat Sparta geen vertrouwen meer had in Aandewiel. 'We hebben de situatie intern tegen het licht gehouden. Daarbij hebben we bekeken of Aandewiel de aangewezen man was om het tij te keren en het antwoord daarop hebben we gegeven door hem op non-actief te stellen.'

'We geven Aandewiel niet de schuld van de slechte prestaties', vervolgde Blind. 'Deze situatie kent alleen maar verliezers. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen om een beslissing te nemen.'

Blind maakte direct duidelijk dat hij niet zelf op de Sparta-bank gaat zitten. De club is wel al in gesprek met een opvolger, maar treedt pas maandag met nadere informatie naar buiten.

Het ontslag van Aandewiel hing al weken in de lucht. Sparta boekte onder zijn leiding geen enkele zege. Met slechts vijf punten uit elf duels bezetten de Rotterdammers de laatste plaats in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen