AA Gent ten koste van Mechelen naar bekerfinale

Met de 2-2 in de heenwedstrijd speelden AA Gent de return in de halve finale van de Belgische beker tegen KV Mechelen. De bezoekers wisten dat het minimaal moest scoren en namen daarom direct het initiatief in de wedstrijd.

De grootste kans was voor David Destorme, maar de middenvelder van Mechelen zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Bojan Jorgacevic. Na een half uur kwam Gent in de wedstrijd en werd direct gevaarlijk.

Zeven minuten voor rust scoorde Elimane Coulibaly op aangeven van Roberto Rosales. Met Giuseppe Rossini en Tom Soetaers als invallers begon KV Mechelen. Er moest immers twee keer gescoord worden.

Daar slaagde de ploeg niet in. Zeker na het rood van Adnan Custovic was KV Mechelen verslagen. De 2-0 was vervolgens beduidend dichterbij dan dat de bezoekers nog mochten dromen van de finale op 15 mei in het Heizel Stadion in Brussel.

Tegenstander in die eindstrijd wordt SV Roeselare of Cercle Brugge. De laatste ploeg won de heenwedstrijd in eigen huis met 3-0.