AA Gent komt niet verder dan gelijkspel tegen Moeskroen

Door een gelijkspel tegen Excelsior Moeskroen lijkt AA Gent de aansluiting met de Belgische top te verliezen. In eigen huis kwamen De Buffalo's niet verder dan 1-1, ondanks een overwicht.

De thuisclub begon vol goede moed aan het duel en door schoten van Yassine El Ghanassy, Zlatan Ljubijankic en Elimane Coulibaly was AA Gent gevaarlijk, maar Cédric Berthelin hield stand. Ook kreeg Randall Azofeifa nog een goede kans, maar de Costa Ricaan liep onder een goede voorzet door.

Op slag van rust zette Maxime Lestienne de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong, wat resulteerde in een offensief van AA Gent in de tweede helft. Al na drie minuten maakte Azofeifa gelijk uit een vrije trap, maar het lukte de thuisclub niet om ook nog een tweede treffer binnen te werken.

Door het gelijkspel blijf AA Gent zesde, met vijftien punten uit tien wedstrijden. KV Mechelen heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Excelsior Moeskroen blijft vijftiende in België, de club heeft vier punten meer dan hekkensluiter SV Roeselare.