248 dagen koploper maar geen kampioen: Arsenal vestigt ongewild record

Reacties

Arsenal mocht lang, heel lang dromen van het eerste kampioenschap sinds het seizoen 2003/04, maar een slechte slotfase van het voetbaljaar is de ploeg van Mikel Arteta opgebroken. The Gunners hebben wel geschiedenis geschreven, maar niet op de manier waarop zij het graag hadden gedaan.

248 dagen koploper maar geen kampioen: Arsenal vestigt ongewild record
© Pro Shots

Arsenal kende een uitstekende start van dit seizoen, met vijf overwinningen uit de eerste vijf wedstrijden, en stond sinds eind augustus maandenlang bovenaan. Het beรซindigen van het lange wachten op een volgende landstitel leek steeds realistischer te worden, maar de spanning nam de overhand. Uiteindelijk werd niet Arsenal, maar toch weer Manchester City kampioen.

In dit seizoen heeft Arsenal in totaal 248 dagen bovenaan gestaan. Nooit eerder stond een ploeg op het hoogste niveau van Engeland zolang aan kop zonder kampioen te worden.

Het is duidelijk waar het voor Arsenal fout is gegaan: in de afgelopen serie wedstrijden. Van de laatste acht competitiewedstrijden won de ploeg van Arteta er slechts twee, terwijl Manchester City juist een reeks van elf competitiezeges heeft neergezet. Daarmee verzekerden The Citizens zich van de derde landstitel op rij. De ploeg van Pep Guardiola is de zesde ploeg die dat flikt; Manchester United deed het in de geschiedenis al twee keer.

Ondertussen wordt de erelijst van Guardiola steeds indrukwekkender:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.