Groenendijk na verlies jeugdelftal: 'Puzzel niet opgelost'

Vanwege interlandverplichtingen moest Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk het op bezoek bij Achilles’29 doen met een gemankeerd elftal. Dat frustreerde de oefenmeester.

Groenendijk na verlies jeugdelftal: 'Puzzel niet opgelost'

Op de officiële website van Ajax liet Groenendijk weten het duel liever niet zondagmiddag gespeeld te hebben. 'Dit was wel een extreme situatie. Er stond een bij elkaar gesprokkeld team. We hebben nog uitstel gevraagd bij de KNVB, maar niet gekregen. Maar ik kan niet nog meer verjongen dan ik vandaag al heb gedaan. Sommige van deze jongens hebben nog nooit bij elkaar op het trainingsveld gestaan.'

Het jeugdige elftal van Groenendijk liet in Groesbeek bij vlagen aardig voetbal zien, maar legde het af op ervaring en verloor met 2-1. De trainer dacht dat er meer mogelijk was voor zijn piepjonge team. 'Er was veel ruimte, maar daar maakten we geen gebruik van. We voetbalden ook gewoon niet goed genoeg om het Achilles lastig te maken. Maar ik neem zelf de verantwoordelijk voor deze nederlaag. Ik moest de puzzel zien op te lossen voor dit duel en dat is me niet gelukt.'

De leeftijd van de Ajax-spelers in de basisopstelling onderstreepte de woorden van Groenendijk. Acht spelers waren negentien jaar oud. Davy Klaassen, die in februari twintig werd, was de oudste man op het veld. Tom Noordhoff en de Serviër Dejan Meleg zijn daarentegen slechts achttien jaar. Na rust bracht Groenendijk bovendien nog Damon Mirani en Melvin Vissers in. Beiden zijn pas zeventien jaar oud en speelden vorig jaar nog in de B-junioren.

Ook Geoffrey Castillion maakte minuten bij Jong Ajax. De 22-jarige spits was met 35 Eredivisie-duels in de benen verreweg de meest ervaren speler in het elftal van Groenendijk. Behalve Castillion had alleen Klaassen ervaring in de Eredivisie. De middenvelder speelde tien competitieduels in de Amsterdamse hoofdmacht.

In zeven wedstrijden in de Jupiler League verzamelde Jong Ajax tien punten. Daarmee staat het beloftenelftal op de negende plaats in de vernieuwde competitie. Volgende week zondag neemt Jong Ajax het op het eigen sportpark De Toekomst op tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen