Atalanta - Sporting Portugal

Official partner
2 - 1
Expected goals1.6 - 1.2

Sporting CP heeft de uitwedstrijd tegen Atalanta tot de rust gecontroleerd en kwam op een 1-0 voorsprong. Atalanta draaide het duel in de UEFA Europa League 8th Finals echter om en won met 2-1. Sporting CP nam de leiding in de 33ste minuut via Pedro António Pereira Gonçalves, op aangeven van Viktor Gyökeres. Direct na de rust bracht Ademola Lookman Atalanta langszij. Met nog bijna een half uur te gaan verzekerde Gianluca Scamacca de overwinning na een assist van Aleksey Miranchuk. Atalanta draaide daarmee de rollen om, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1. Mitchel Bakker bij Atalanta in de 45ste minuut gewisseld, Jeremiah St. Juste werd uit de wedstrijd gewisseld in de 75ste minuut en Teun Koopmeiners werd in de 64e minuut in het veld gebracht voor Atalanta. Marten de Roon (Atalanta) speelde de hele wedstrijd.