'Zwijgend UEFA staat Europese interland Rusland toe'

Reacties

De UEFA was voor de aankondiging van de oefeninterland op de hoogte dat Bosnië-Herzegovina zou spelen tegen Rusland. De Europese voetbalbond heeft hier geen stokje voor gestoken, is de lezing van The Athletic.

'Zwijgend UEFA staat Europese interland Rusland toe'
© Pro Shots

Rusland is als agressor in de oorlog met Oekraïne geweerd uit het internationale voetbal. Russische clubs doen niet mee aan de Champions League, Europa League en Conference League en Rusland als nationaal elftal is ook niet gewenst tijdens toernooien als de Nations League. Rusland mocht ook niet spelen in de play-offs richting het WK.

Zo heeft Rusland sinds november vorig jaar geen interland meer afgewerkt, maar daar komt verandering in. De Russen oefenen in september tegen Kirgizië en een maand later is Bosnië-Herzegovina de tegenstander in een vriendschappelijke interland. Spelers als Miralem Pjanic en Edin Dzeko spraken schande van de aankondiging.

Omdat laatstgenoemde duel tussen twee Europese landen gaat, had de UEFA kunnen ingrijpen of zich kunnen uitspreken tegen de wedstrijd die een dag voor de start van het WK wordt afgewerkt. The Athletic heeft begrepen dat de UEFA dit heeft nagelaten, waardoor Bosnië-Herzegovina de eerste Europese tegenstander van Rusland wordt in een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.