Zweden eert icoon Ibrahimovic met standbeeld na elfde prijs

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is door de Zweedse bond voor de tiende keer op rij uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar. De spits krijgt bovendien een standbeeld naast het stadion van het nationale elftal in Stockholm.

Zweden eert icoon Ibrahimovic met standbeeld na elfde prijs

Ibrahimovic bezorgde Paris Saint-Germain met 38 doelpunten het vierde kampioenschap op rij in de Ligue 1 en maakte na zijn overstap naar Engeland al zes treffers in elf competitieduels voor Manchester United. Het leverde de 35-jarige spits zijn elfde verkiezing tot Zweeds Speler van het Jaar op.

Dat was allerminst een verrassing te noemen, de negen jaar daarvoor ging de ex-Ajacied ook al met die prijs aan de haal. In 2006 was Fredrik Ljungberg de laatste Zweed die Ibrahimovic van de eretitel afhield. Het jaar daarvoor werd Zlatan na een uitstekend jaar bij Juventus voor het eerst gekroond tot beste van zijn land.

After 20 years of hard work I got a statue in the capital city of Sweden. Who else. Super proud, happy, emotional, wow and thank you Sweden.

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Die ongelooflijke reeks heeft de Zweedse bond doen besluiten een standbeeld te maken van de goalgetter, die in 116 optredens voor Zweden goed was voor liefst 62 doelpunten. Na het voor zijn land teleurstellende EK 2016 stopte hij als international.

Ibrahimovic reageerde vereerd op het nieuws: 'Deze jongen uit Rosengard krijgt zijn eigen standbeeld in de hoofdstad van Zweden. Normaal gesproken krijg je dat alleen als je overlijdt, maar ik voel me nog springlevend. En ik zal blijven leven als ik doodga. Bedankt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.