Zlatan pijnigt Van der Hoorn met langverwachte goals

Na vier wedstrijden zonder zege heeft Manchester United eindelijk weer eens gewonnen. Een juweel van Paul Pogba vormde het hoogtepunt van een 1-3 zege op Swansea City.

Pogba hielp The Mancunians, waar Daley Blind op de bank zat en Memphis Depay in de selectie ontbrak, in de vijftiende minuut aan de leiding met een fenomenale goal. Hij nam een afgeslagen voorzet in één keer op zijn pantoffel, waarmee hij de bal in een strakke stijgende lijn in de kruising joeg.

Daarna was het woord aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse superspits lag de afgelopen weken onder vuur bij United omdat hij sinds september niet meer had gescoord. Hij verstomde die kritiek door in de 21ste minuut voor de 0-2 te zorgen (het 25.000ste doelpunt in de historie van de Premier League) en twaalf minuten later de 0-3 (zijn vierhonderdste clubdoelpunt) op het scorebord te brengen.

Swansea werd voor rust vernederd, maar liet zich na rust van een andere kant zien. Mike van der Hoorn kopte in de 69ste minuut raak na een vrije trap van Gylfi Sigurdsson; even later viel Leroy Fer in bij de Welshmen.

Een opmaat naar een wederopstanding was de goal van Van der Hoorn niet, waardoor United voor het eerst in vijf competitieduels weer eens een zege boekte. De ploeg van de geplaagde manager José Mourinho klimt naar de zesde plaats, met tien punten achterstand op koploper Liverpool. Swansea staat voorlaatste en heeft pas vijf punten.