Indrukwekkend Liverpool grijpt de macht in Premier League

Liverpool heeft de koppositie veroverd in de Premier League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp hield weinig heel van Watford: 6-1. Liverpool profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Manchester City en Arsenal eerder deze speelronde.

Watford had de voorgaande drie competitieduels geen tegendoelpunt hoeven incasseren, maar was kansloos tegen een oppermachtig Liverpool. Aan de hand van uitblinkers Philippe Coutinho en Roberto Firmino trokken The Reds het initiatief al snel naar zich toe. Toch hield Watford 26 minuten stand, mede door puik keeperswerk van Heurelho Gomes. De oud-doelman van PSV werd na 26 minuten toch gepasseerd. Uit een hoekschop van Coutinho kopte Sadio Mané raak: 1-0. Drie minuten later maakte Coutinho er 2-0 van. De Braziliaanse spelmaker haalde uit vanaf een meter of twintig en zag zijn droge knal achter Gomes eindigen. Een rake kopbal van Emre Can zorgde ervoor dat het duel al voor rust was beslist. Gomes stond toen overigens niet meer binnen de lijnen, want hij raakte vlak na de 2-0 geblesseerd en moest zich laten vervangen door Costel Pantilimon.

In de tweede helft ging Liverpool rustig door met scoren. Na twaalf minuten tikte Firmino bij de tweede paal raak. Drie minuten later stelde Firmino ploeggenoot Mané in staat zijn tweede van de middag te maken. Direct daarna ging Mané naar de kant en werd vervangen door Georginio Wijnaldum.

Janmaat
Bij Watford waren er basisplaatsen voor Nordin Amrabat en Daryl Janmaat. Voor rechtsachter Janmaat was het zijn eerste basisplaats nadat hij eind september een schouderblessure opliep. Het duo was er samen verantwoordelijk voor dat de gasten een kwartier voor tijd wat terugdeden. Na een combinatie van de twee via de rechterkant, schoof Janmaat met zijn linkervoet de bal in de verre hoek: 5-1. Het betekende zijn eerste goal voor Watford in de Premier League. Het slotakkoord was voor Wijnaldum, die in blessuretijd een rebound binnenschoot: 6-1.

Eerder deze speelronde speelden Manchester City en Arsenal gelijk. Liverpool grijpt daardoor de macht in de Premier League. De ploeg van Klopp heeft na elf wedstrijden 26 punten en heeft één punt voorsprong op Chelsea. Manchester City en Arsenal volgen met 24 punten. Watford is de nummer acht en heeft na elf wedstrijden vijftien punten.

Hull City – Southampton 2-1
Al na zes minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Hull-verdediger Curtis Davies maakte een overtreding, waarna Charlie Austin vanaf elf meter raak schoot: 0-1. Southampton, met Jordy Clasie en Virgil van Dijk in de basis, had voor rust een aantal kansen om het duel te beslissen maar liet dat na.

In de tweede helft werd de wedstrijd in een paar minuten volledig op zijn kop gezet. In de 61ste minuut schoot Robert Snodgrass raak vanaf de rand van het strafschopgebied, twee minuten later kopte Michael Dawson de 2-1 binnen. Voor Hull was het de derde zege van het seizoen. De ploeg heeft tien punten en is de nummer achttien. Southampton is de nummer tien en vergaarde dertien punten.