Succesformule Conte levert Koeman pak slaag op

Reacties

Everton heeft diep moeten buigen voor het opgeleefde Chelsea (5-0), dat dankzij de vijfde zege op rij de nieuwe koploper van de Premier League is.

Succesformule Conte levert Koeman pak slaag op

Na een stroeve seizoensstart had Chelsea-manager Antonio Conte zijn tactische plannen omgegooid. De keuze voor het 3-4-3 systeem bleek een succesformule. Dankzij vier zeges op rij was voor Chelsea de koppositie in de Premier League binnen handbereik gekomen.

Dat Manchester City punten morste tegen Middlesbrough, en dat voor Arsenal en Liverpool de wedstrijd van de elfde speelronde voor zondag op het programma stond, bood The Blues zelfs vrij zicht op de eerste plaats. Chelsea diende dan wel af te rekenen met Everton. In een tijdsbestek van twee minuten legde de Londense ploeg de basis voor een nieuw succes.

Eden Hazard mocht Maarten Stekelenburg dankbaar zijn dat hij in de negentiende minuut na een individuele actie de 1-0 op het scorebord kon brengen. Het schot van de Belgische international oogde niet onhoudbaar voor de Oranje-international, die een minuut later kansloos was op de inzet van flankspeler Marcos Alonso.

In de 42ste minuut vergrootte Diego Costa de zorgen voor Ronald Koeman (3-0). De Spaanse spits drukte met zijn negende seizoentreffer de hoop van Everton op een succesvolle inhaalrace de kop in.

The Toffees waren kansloos op Stamford Bridge. Dat werd in de 56ste minuut onderstreept door Hazard en Pedro, die met hun goals Koeman zijn zwaarste nederlaag sinds zijn entree bij Everton bezorgde. Ook voor Stekelenburg was het een ongekend dramatische avond aangezien hij in zijn carrière in competitieverband nimmer vijf treffers had moeten incasseren.

De eclatante zege maakt Chelsea, dat sinds de tactische aanpassing ook nog geen treffer heeft geïncasseerd, koploper in de Premier League, al kunnen Arsenal en Liverpool zondag The Blues weer voorbij streven. Everton moet door de zware nederlaag een pas op de plaats maken en is voorlopig nog zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.